Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 januari 2009

Stoneridge utvecklar Scanias nya instrumentbräda

Den nya instrumentbrädan som Scania i år börjar införa i samtliga bussar och lastbilar har utvecklats sedan 2006 av Stoneridge Electronics.
Instrumentbrädan finns i tre versioner, med olika grad av avancerade funktioner. Den största modellen, Color Plus, har den största skärmen som monterats i ett kommersiellt fordon, hävdar Stoneridge.

De två största versionerna har högupplösta TFT-skärmar. Hela den mekaniska uppbyggnaden är ny och har, enligt Stoneridge, inneburit en rad förbättringar när det gäller utseende och ergonomi.

Menysystemet är enklare än tidigare och föraren kan själv bestämma vilken meny han vill ha. En nyhet är också att bromstrycket visas i menyn, inte som tidigare i en separat mätare, enligt Ny Teknik.

– Ett lätthanterligt och snyggt instrument som gör det enklare för förarna att koncentrerar sig på körningen, säger Anders Wikman, chef för Scania Information Systems.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2