Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 januari 2009

Sanmina-SCI rapporterar nettoförlust

IntÀkterna för Sanmina-SCI under 1Q/2009 (som slutar den 27 december 2008, pÄ grund av brutet rÀkenskapsÄr) var 1,42 miljarder USD, jÀmfört med 1,78 miljarder USD under samma period för ett Är sedan. IntÀkterna under kvartalet pÄverkades av försvagade marknadsförutsÀttningar för alla bolagets slutmarknader.
Non-GAAP bruttoresultat under första kvartalet var 95,9 miljoner USD, eller 6,7% av omsÀttningen, jÀmfört med bruttovinst pÄ 130,9 miljoner USD eller 7,4% av omsÀttningen under första kvartalet för ett Är sedan. Non-GAAP rörelseresultat var 31,2 miljoner USD, eller 2,2% av omsÀttningen under kvartalet, jÀmfört med 41.1 miljoner USD, eller 2,3% av omsÀttningen, under samma period för ett Är sedan.

GAAP nettoförlust under första kvartalet var 25,3 miljoner USD, jÀmfört med en nettoförlust pÄ 9,5 miljoner USD under samma period för ett Är sedan.

GAAP resultat för första kvartalet pĂ„verkades negativt av konkursansökan av Nortel Networks och dess dotterbolag i USA och andra lĂ€nder. Även om detta förfarande Ă€r i ett tidigt skede, berĂ€knade och bokförde företaget kostnader pĂ„ 10 miljoner USD under kvartalet för detta. Allteftersom konkursförfarandet fortskrider kan nya faktorer komma som vĂ€sentligt kan Ă€ndra dessa uppskattningar och Ă„lĂ€gga bolaget ytterligare kostnader eller krediter. (Bolagets icke-GAAP resultat har uteslutit dessa kostnader.)

FrÄn och med den 27 december 2008, uppgÄr likvida medel till 796,8 miljoner USD jÀmfört med 869,8 miljoner USD för det rÀkenskapsÄr som avslutades den 27 september 2008.

"Vi fortsÀtter att uppleva svag efterfrÄgan och begrÀnsad sikt inom alla vÄra marknadssegment. För att kompensera för denna nedgÄng Àr vi fokuserade pÄ vÄrt arbete med att minska kostnaderna, förbÀttra driftseffektivitet och leverera innovativa tekniker och lösningar som ger mervÀrde Ät vÄra kunder." "Sanmina-SCI Àr ekonomiskt sunt med en stark kassa, tillrÀcklig likviditet och en hÀlsosam skuldprofil för dessa utmanande marknadsförhÄllanden. Vi har lÀrt oss av vÄr erfarenhet av svÄra tider i det förflutna och Àr övertygade om att vi kommer att vara ett operationellt och finansiellt starkare företag nÀr marknadsförhÄllandena normaliseras ", förklarade Jure Sola, styrelseordförande och verkstÀllande direktör.

MÄl för andra kvartalet 2009
Under denna period av ekonomisk osÀkerhet kan bolaget inte sÀkert ge meningsfulla uppskattningar av sitt förvÀntade ekonomiska resultat. Bolagets interna plan för andra kvartalet 2009 Àr intÀkter pÄ cirka 1,3 miljarder USD, break-even för icke-GAAP resultat per aktie och att generera positivt kassaflöde.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2