Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 23 januari 2009

Polymerkompositers ASIG-process i Storbritannien

Polymerkompositers ASIG-process har installerats på Beckworth Technical Plating Alton UK.
Den första installationen av ASIG (autokatalytisk silver/immersion gold) för mönsterkort har installerats på Beckworth Technical Plating , Alton Hants i Storbritannien.

Polymerkompositers ASIG-process, som förmedlas i Storbritannien av Chestech Ltd, är en teknik som sätter ny standard för ytbehandling av mönsterkort. Processen bygger på användning av autokatalytiskt silver (ESM100) som ger en mycket tät silverdeponering följt av immersion gold.

Processen ökar avsevärt förmågan att bonda guldtråd på mönsterkorten och ger en mycket hög draghållfasthet, som är så stark att tråden normalt går av före fogen släpper.

Eftersom tätheten på lagret är mycket högre än för immersion silver, kan processen klara väldigt tunn lagertjocklek (0.1μm – 0.2μm) utan risk för porer.

Användningen av ESM 100 tillsammans med anti-tarnish AT ger en mycket lång hållbarhetstid vad gäller lödbarhet för silverprocessen. Ny lagstiftning för användningen av nickel på mönsterkort förväntas komma, och ASIG processen kommer då att vara ett utmärkt substitut för mönsterkort där nickel bedöms en vara en eventuell fara.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1