Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 14 september 2001

Hexagon förvärvar Wilcox

Hexagon AB har förvärvat mättekniksföretaget Wilcox and Associates, Inc., om att förvärva de utestående 70% av företagets aktier.
Hexagon äger sedan tidigare 30% av det Amerikanska mjukvaruföretaget inom mätteknik via förvärvet av mätteknikföretaget Brown&Sharpe.

WAI är störst i världen på mjukvara till mätteknikapplikationer och applikationer vid bearbetning. WAI:s mjukvara, PC-DMIS, marknadsförs med exklusiv distributionsrättighet av Brown&Sharpe och levereras som standard i merparten av Brown&Sharpes nytillverkade mätmaskiner samt distribueras även för uppgradering av egna och ett flertal konkurrenters maskiner.

PC-DMIS kommer att utgöra plattformen för Brown&Sharpes mjukvarusystem. Utöver PC-DMIS ingår här även system som Chorus/Chorus CAD för plåtbearbetning samt Quindos/Quindos NT vid höga precisionskrav.

Förvärvet väntas ge ett positivt bidrag till Hexagons resultat redan från tillträdesdagen, som beräknas ske den 1 oktober 2001. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1