Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 januari 2009

Texas Instruments skär ner med 3400

Texas Instruments meddelar att de kommer att säga upp 12 procent av arbetskraften, eller cirka 3400 anställda, när den genomför omstruktureringar för verksamheten, efter ett av de värsta kvartalsresultaten i företagets historia.
Dallas-baserade Texas Instruments varnar också för att det inte förväntar sig att försäljningen kommer att öka inom en snar framtid på grund av den fortsatta svagheten i den allmänna ekonomin, som har pressat ner fjärde kvartalets intäkter 30 procent jämfört med närmast föregående kvartalet och 26 procent jämfört med motsvarande kvartal 2007.

Nettoresultatet för sista kvartalet 2008 sjönk med 86 procent till 107 miljoner USD, eller 8 cent per aktie, jämfört med 756 miljoner USD, eller 55 cent per aktie, sista kvartalet 2007. Företaget uppger också att i resultatet ingår 13 cent per aktie i omstruktureringskostnader. Exklusive de särskilda avgifterna skulle den justerade vinsten per aktie ha varit 21 cent. Analytiker förväntade sig att TI skulle rapportera en justerad vinst per aktie på 12 cent.

TI: s utveckling följer samma dystra resultat som rapporterats under de senaste veckorna för många andra av halvledarindustrin tungviktare och leverantörer av högteknologisk utrustning, inklusive Intel Corp, Advanced Micro Devices , och Nokia som också meddelat att fjärde kvartalets intäkter sjönkit kraftigt på grund av den försvagade ekonomin. Genom att minska personalstyrkan förväntar sig TI att få sina kostnader mer i linje med den minskade efterfrågan.

Det skriver ee times.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1