Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 januari 2009

Ericsson klarar sig inte utan konsulter

Facket hoppas pÄ att av de 1000 tjÀnsterna som ska bort frÄn Ericsson ska majoriteten vara konsulter.
- Vi mÄste anvÀnda konsulter som Àr absolut nödvÀndiga, men de fÄr inte tas in för att det Àr bekvÀmt, sÀger Ericssons personalchef Göran Henriksson till it24.

GÄrdagens besked om omfattningen av företagets varsel var vÀntad. Att man nu vet var varslen slÄr Àr bra, menar Bengt Fogelberg, Unionens klubbordförande pÄ Ericsson i Kista. Bengt Fogelberg vet inte hur mÄnga konsulter i StockholmsomrÄdet som Ericsson idag sysselsÀtter, men han tror att det Àr i storleksordningen 1000. Fackets linje i frÄgan Àr tydlig:

– Konsultsituationen granskas ytterst noga, sĂ€ger Bengt Fogelberg. Grundprincipen Ă€r att vi ska dra ner pĂ„ antalet konsulter i första hand.

Göran Henriksson personalchef i Sverige pÄ Ericsson medger att antalet konsulter mÄste minskas, men nedskÀrningen inte uteslutande fÄr slÄ mot konsulterna.

– Vi klarar oss inte utan konsulter dĂ€rför vi Ă€r beroende av viss typ av specialistkompetens, sĂ€ger Göran Henriksson.

De personer som berörs av nedskÀrningarna arbetar med försÀljning, produktutveckling, och administration, men Àven en del inom produktion. FrÀmst Àr det kompetenskonsulter som Àr kopplade till dessa enheter som kommer att pÄverkas, förklarar Göran Henriksson, enligt Idg.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2