Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 januari 2009

Ericsson klarar sig inte utan konsulter

Facket hoppas på att av de 1000 tjänsterna som ska bort från Ericsson ska majoriteten vara konsulter.
- Vi måste använda konsulter som är absolut nödvändiga, men de får inte tas in för att det är bekvämt, säger Ericssons personalchef Göran Henriksson till it24.

Gårdagens besked om omfattningen av företagets varsel var väntad. Att man nu vet var varslen slår är bra, menar Bengt Fogelberg, Unionens klubbordförande på Ericsson i Kista. Bengt Fogelberg vet inte hur många konsulter i Stockholmsområdet som Ericsson idag sysselsätter, men han tror att det är i storleksordningen 1000. Fackets linje i frågan är tydlig:

– Konsultsituationen granskas ytterst noga, säger Bengt Fogelberg. Grundprincipen är att vi ska dra ner på antalet konsulter i första hand.

Göran Henriksson personalchef i Sverige på Ericsson medger att antalet konsulter måste minskas, men nedskärningen inte uteslutande får slå mot konsulterna.

– Vi klarar oss inte utan konsulter därför vi är beroende av viss typ av specialistkompetens, säger Göran Henriksson.

De personer som berörs av nedskärningarna arbetar med försäljning, produktutveckling, och administration, men även en del inom produktion. Främst är det kompetenskonsulter som är kopplade till dessa enheter som kommer att påverkas, förklarar Göran Henriksson, enligt Idg.se.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2