Elektronikproduktion | 02 februari 2009

Motorolafolk startar nytt antennenföretag

En grupp anställda som sades upp från Motorola i Aalborg före jul, har nu fortsatt som egenföretagare.
Morten Christensen, som var chef för Motorolas antenngruppen i Aalborg, har tillsammans med 11 kolleger startat företaget EMC Antenna Development and Testing Group. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Just nu håller de 12 uppsagda Motorolamedarbetarna till på Aalborgs universitet, och här håller en verksamhetsplan på att ta form. Det nya bolaget ser inte bara sig själv som en leverantör av antennlösningar för mobiltelefoner, utan menar att all elektronisk utrustning som bygger på radiokommunikation kan dra nytta av regionens antennkompetens, enligt Electronic Supply.

Och referenserna talar sitt tydliga språk i EADT-gruppen. De 12 ingenjörerna var med och utvecklingade Motorolas ZN5 mobiltelefon, där antennen bestod av en sju till åtta centimeters kopparremsa.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1