Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 03 februari 2009

Nokia ökar inköpen av kretsar för mobiltelefoner

Nokia har meddelat sina halvledarleverantörer att de kommer att öka beställningarna i mars, ett tecken som visar att efterfrågan på mobiltelefoner kan komma att återhämta sig.
Även om Nokia har rapporterat ett vinstfall på 70% för fjärde kvartalet 2008 och inte är optimistiska om första kvartalet i år, så har de meddelat kretsleverantörerna att det kommer att öka sina order i mars, främst för nya modeller som förväntas produceras under andra kvartalet. När Nokia kommer att lansera flera 3G och 3.5G produkter med multi-touch och multimediefunktioner 2009 förväntas Qualcomm, Texas Instruments (TI) och Synaptics vara mottagare av de ökande beställningarna.

Det har funnits andra tecken på att mobiltelefonmarknaden kan återhämta sig tidigare än övriga sektorer. I Kina har shopping under det kinesiska nyåret bättrat på försäljningsstatistiken, och MediaTek's januariförsäljning förväntas ha en blygsam tillväxt från december på grund av oväntat bättre efterfrågan på tillväxtmarknader.

Förutom den positiva utvecklingen i Kina går försäljningen av mobiltelefoner i Sydostasien, Sydamerika och Indien också bra, uppger källor till Digitimes.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2