Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 februari 2009

Habia Cable vill hyra in arbetskraft

Samtidigt som Habia Cable sÀger upp anstÀllda vill företaget hyra in personal frÄn ett bemanningsföretag. Facket Àr kritiskt och menar att man i stÀllet borde förlÀnga uppsÀgningstiden för den uppsagda personalen.
I december blev 17 anstÀllda uppsagda frÄn Habia Cable i Söderfors. Anledningen var kraftigt minskad orderingÄng. Nu har det tillfÀlligt vÀnt för företaget eftersom man har fÄtt in flera order pÄ telekomkablar. Men i stÀllet för att förlÀnga uppsÀgningstiden för de anstÀllda som blivit uppsagda funderar Habia pÄ att hyra in personal.

”Vi funderar pĂ„ det och det skulle kunna bli aktuellt. Vi har fĂ„tt in stora ordrar men vi vet ju inte om det kommer att stĂ„ sig”, sĂ€ger produktionschefen Markku PĂ€rssinen.

Lena Landström, som Ă€r ordförande för den lokala fackklubben IF Metall, ser hellre att Habia vĂ€nder sig till den uppsagda personalen. ”Det Ă€r bara inne i diskussionsstadiet Ă€n, men frĂ„n fackets hĂ„ll tycker vi absolut inte om det. Men det Ă€r svĂ„rt för oss att neka eftersom de fĂ„r ta in 13 procent utifrĂ„n enligt avtalet”, sĂ€ger hon.

Markku PÀrssinen sÀger ocksÄ att den inhyrda personalen har specialkunskaper och kan rycka in med kort varsel. Flera av de anstÀllda pÄ bemanningsföretaget som företaget vill anlita har tidigare varit anstÀllda pÄ Habia, enligt arbetarbladet.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1