Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 februari 2009

Habia Cable vill hyra in arbetskraft

Samtidigt som Habia Cable säger upp anställda vill företaget hyra in personal från ett bemanningsföretag. Facket är kritiskt och menar att man i stället borde förlänga uppsägningstiden för den uppsagda personalen.
I december blev 17 anställda uppsagda från Habia Cable i Söderfors. Anledningen var kraftigt minskad orderingång. Nu har det tillfälligt vänt för företaget eftersom man har fått in flera order på telekomkablar. Men i stället för att förlänga uppsägningstiden för de anställda som blivit uppsagda funderar Habia på att hyra in personal.

”Vi funderar på det och det skulle kunna bli aktuellt. Vi har fått in stora ordrar men vi vet ju inte om det kommer att stå sig”, säger produktionschefen Markku Pärssinen.

Lena Landström, som är ordförande för den lokala fackklubben IF Metall, ser hellre att Habia vänder sig till den uppsagda personalen. ”Det är bara inne i diskussionsstadiet än, men från fackets håll tycker vi absolut inte om det. Men det är svårt för oss att neka eftersom de får ta in 13 procent utifrån enligt avtalet”, säger hon.

Markku Pärssinen säger också att den inhyrda personalen har specialkunskaper och kan rycka in med kort varsel. Flera av de anställda på bemanningsföretaget som företaget vill anlita har tidigare varit anställda på Habia, enligt arbetarbladet.se.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2