Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 februari 2009

Impact Coating tecknar överenskommelse om 20 beläggningssystem

Enligt överenskommelsen uttrycker kunden sin avsikt att beställa 20 stycken InlineCoater 500 under 2009-2010, vilket skulle medföra intäkter på 250-500 miljoner kronor beroende på mängden förbrukningsmaterial och service.
Kunden har dessutom tecknat order på två av dessa system för leverans under första halvåret 2009. Ordervärdet uppgår till 30 miljoner kronor. Till detta kommer förbrukningsmaterial och service, som kan uppgå till ytterligare lika mycket under en femårsperiod.

Affären är resultatet av en intensiv systemutveckling hos Impact Coatings. InlineCoater 500 lanserades hösten 2008 och är utvecklad för dygnet runt produktion av stora volymer.

”Att ett stort, internationellt företag väljer Impact Coatings som leverantör till sin strategiska satsning på PVD-beläggningar är ett verkligt styrkebesked. Det visar inte bara att vår satsning på utveckling av högprestandamaskiner varit lyckosam, utan även att vi accepterats på den globala marknaden som en ledande leverantör. Affären är helt i linje med vår satsning på globala kunders behov av produktionsintegrerad PVD och vi räknar med fortsatta affärsmöjligheter med denna nya kund” säger Henrik Ljungcrantz, VD på Impact Coatings.

För Impact Coatings innebär affären ytterligare fokusering på systemtillverkning. Ytterligare nyanställningar planeras för att möta denna och andra kunders behov av flera system, förbrukningsmaterial, service och processutveckling.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1