Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 september 2001

Order till Obducat från USA

Obducat har fått en order från ett amerikanskt universitet på en nanoimprintmaskin (NIL).
NIL-maskinen skall användas för produktion av nanostrukturer både för forskningsändamål och industriell testverksamhet. Ordervärdet uppgår till ca 1 miljon kronor.

I anslutning till försäljningen har ett samarbetsavtal tecknats avseende gemensamma forskningsaktiviteter.

Genom Obducats imprintteknik - NIL-maskinen och tillhörande process - massproduceras strukturer i nanometerskala till låg kostnad. Idag tar produktion av nanostrukturer på en 50 mm yta i diameter ca 10 timmar; i NIL-maskinen tar motsvarande produktion 2 minuter.
Nanotekniken kommer att finnas både i dagens och framtidens produkter. Exempel där produkter kan ges högre kapacitet med Obducats nanoteknik är t ex elektroniska minnen, hårddiskar, elektroniska optokomponenter och biosensorer.

Försäljning till universitet och forskningsinstitut är ett viktigt led i marknadsföringen av Obducats nanoimprintlitografi för industriella applikationer.

Obducats nanoteknik omfattas av patentansökningar både för process och utrustning i flera länder.

Ytterligare försäljningar till forskningsinstitut förväntas under hösten. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2