Elektronikproduktion | 06 februari 2009

Ericsson rekryterar hundratals i Kina

Medan många företag runt om i världen svarar på den finansiella krisen med personalnedskärningar, har de nyligen utfärdade 3G-licenserna i Kina orsakat att Ericsson planerar att anställa flera hundra nya medarbetare i Kina 2009.
Kinesiska medier har tidigare rapporterat att Ericsson skulle minska med 150 anställda i Kina i mars 2009, vilket står för 5% av de anställda i landet. Detta sades vara en del av Ericssons globala friställning av 5000 personer. En representant från personalavdelningen för Ericsson i Kina förnekar ryktet och säger att man planerar nyrekryteringar, inte uppsägningar. Ericsson i Kina kommer att anställa flera hundra nya medarbetare i år, främst inom teknik- och serviceavdelningarna.

I China Unicoms anbud för 3G-nät är Ericsson en av de stora vinnarna. China Mobiles ordförande Wang Jianzhou har också sagt, i slutet av januari 2009, att bolaget planerar att inkludera Ericsson på listan för utrustningsleverantörer till sitt 3G-nät.

Det skriver chinatechnews.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2