Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 09 februari 2009

ElektronikGruppen planerar att minska med 50 anställda

Den snabba internationella konjunkturnedgÄngen har medfört en minskad efterfrÄgan inom flera av ElektronikGruppens mer betydande kundsegment.
För att anpassa koncernens kostnadsmassa till denna svagare marknadssituation har koncernledningen beslutat att genomföra en rad besparingsĂ„tgĂ€rder. ÅtgĂ€rderna berĂ€knas sĂ€nka kostnaderna med cirka 25 Mkr pĂ„ Ă„rsbasis jĂ€mfört med kostnadsnivĂ„n i slutet av 2008.

"Besparingsprogrammet har sin grund i de senaste mĂ„nadernas markanta avmattning pĂ„ marknaden samt den inom vissa affĂ€rsenheter försĂ€mrade lönsamheten under 2008. ÅtgĂ€rderna innebĂ€r bland annat att antalet anstĂ€llda i koncernen planeras att minskas med cirka 20 i Sverige och cirka 50 totalt i koncernen, frĂ„n dagens nivĂ„ pĂ„ 500 anstĂ€llda. Det Ă€r mycket trĂ„kigt att behöva vidta denna typ av Ă„tgĂ€rder med de konsekvenser det fĂ„r för vĂ„ra medarbetare, men neddragningarna Ă€r helt nödvĂ€ndiga för att Ă„terstĂ€lla lönsamheten och sĂ€kerstĂ€lla koncernens lĂ„ngsiktiga konkurrenskraft, sĂ€ger Jens Hansson, vd och
koncernchef i ElektronikGruppen BK AB.

Fackliga förhandlingar kommer att inledas omgÄende i de bolag och enheter som berörs och berÀknas vara slutförda inom en mÄnad. Resultateffekterna av ÄtgÀrderna kommer att öka successivt frÄn och med det andra kvartalet, med full effekt frÄn och med fjÀrde kvartalet 2009.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1