Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 februari 2009

Intelligent Machines Stockholm växer

Intelligen Machines Stockholm AB (IM) har utökat sin verksamhet i och med skapandet av dotterbolaget Street Smart Equipment AB där IM har ett 50% ägande. Det nya bolaget skall ägna sig åt automatisering av produkter inom vägunderhåll och vägproduktion.
IM har sedan starten 2004 växt organiskt och hade under 2008 en omsättning på strax under 6 miljoner kronor. IM är ett teknologiföretag med inriktning på utveckling av intelligenta maskiner och servicerobotik. Bolaget utvecklar både egna produkter och hjälper andra företag med att göra deras produkter autonoma. Genom IM:s nära samarbete med KTH (CAS) har bolaget tillgång till det senaste inom forskningsvärlden, speciellt när det gäller navigering och positionering. IM har redan tagit fram flera produkter, vilket har varit möjligt genom de gedigna kunskaper som finns i bolaget när det gäller att förverkliga en idé till en färdig produkt för serietillverkning.

Bolagets VD, Per Ljunggren, har många års erfaren av produktutveckling från Electrolux och som VD för e2 Home. Per Ljunggren ser ljust på framtiden trots den annalkande lågkonjunkturen: ”Det finns alltid behov av företag som vårt som kan utveckla komplicerade produkter till en rimlig kostnad med hög kvalité.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2