Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 13 februari 2009

DNP utvecklar tunnt mönsterkort med inbakade komponenter

Dai Nippon Printing (DNP) har utvecklat vÀrldens tunnaste mönsterkort, med inbyggda komponenter som integrerade kretsar, kondensorer och motstÄnd.
De nyutvecklade kretskorten tillverkas med B2it, en tillverkningsteknik unik för DNP. Genom att förbÀttra materialet i paneler och ledare har DNP lyckats minska tjockleken pÄ mönsterkortet till 0.45 mm frÄn 0.65 mm. Kort kommer att nÄ marknaden frÄn och med februari.

Digital utrustning sÄsom mobiltelefoner, bÀrbara datorer, digitalkameror och navigationssystem för bilar Àr pÄ vÀg mot högre prestanda, vilket ökar behovet av smalare och mer kompakta enheter, som i sin tur pressar fram krav pÄ de delar som anvÀnds i denna sorts utrustning.

För att möta dessa krav sjösatte DNP i april 2006 B2it-tekniken och inledde masstillverkning av mönsterkort med inbyggda passiva komponenter. Denna nya produkt har mottagits vÀl, eftersom den uppfyller kundernas önskemÄl pÄ egenskaper för IC-kretsar och andra passiva komponenter som ska byggas in i korten.

B2it-tekniken har en tredimensionell struktur, bestÄende av integrerade kretsar och passiva komponenter monterade i mönsterkortet och pÄ ytan, för att underlÀtta förminskning och högre densitet. Det Àr ocksÄ möjligt att fritt ordna vior mellan lagren, kretsarna och de passiva komponenterna i mönsterkortet med delar pÄ ytan av kortet, sÄ anslutning kan ske via den kortaste möjliga vÀgen, vilket ocksÄ förbÀttrar tillförlitligheten.

Genom att Àndra material i paneler och ledare och vara kreativ i positionering av inbyggda delar och ledare har DNP framgÄngsrikt slimmat produkten med 30 procent jÀmfört med befintliga produkter, till 0.45mm.

DNP kommer att pÄbörja produktionen av det nyutvecklade mönsterkortet/kretskortet, med tunna komponenter frÄn februari och siktar pÄ cirka 3.0 miljarder USD i försÀljning under den tolvmÄnadersperiod som avslutas den 31 mars 2011.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1