Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elina Tuurinkoski Elektronikproduktion | 16 februari 2009

HANZA expanderar till Finland

HANZA lanserar sin affärsmodell i Finland. Elina Tuurinkoski tillträder som Manager HANZA Services Finland med kontor i Helsingfors.
HANZA grundades för ca ett år sedan. Affärsmodellen är att erbjuda CMS (Complete Manufacturing Services) med tillverkningen förlagd i lågkostnadsländer, geografiskt nära produktägare i norra Europa. Omsättningen för 2008 uppgick till ca 500 MSEK och antalet anställda är ca 700. I den globala finanskrisen är HANZA ett av få bolag inom tillverkningsindustrin som växer och ser stora möjligheter till fortsatt tillväxt.

Nu lanserar HANZA sin affärsmodell i Finland, en marknad som utvärderats under 2008 med målsättningen att skapa HANZAs näst största affärsområde efter Sverige.

”Behovet av HANZAs koncept i Finland överraskade till och med oss. Succén på Alihankintamässan i september 2008 och även på den efterföljande ’Suomi Road Show’ gav oss underlag att öppna verksamhet i Finland. Nu finns vi på plats i Helsingforsregionen för att ha nära till både huvudkontoret i Stockholm och till fabriken i Estland”, säger Elina Tuurinkoski som utsetts till chef för HANZA Services Finland och som kommer att leda HANZAs planlagda expansion i Finland.

Med visionen att vara norra Europas ledande kontraktstillverkare 2011 aviserar HANZA fortsatta investeringar i modern produktionsutrustning, trots lågkonjunkturen.

”Kravet från industrin är entydig, tillverkningsindustrin måste breddas samtidigt som den görs mer kostnadseffektiv. Vi utnyttjar den nya spelplan som skapades med EU utvidgningen 2004”, säger Erik Stenfors, Koncernchef HANZA.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1