Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 17 februari 2009

ST-Ericsson lägger ut telefonchipproduktion till TSMC och UMC

ST-Ericsson, samriskföretaget mellan STMicroelectronics och Ericsson, kommer att lägga ut massproduktionen av 65nm och 45nm telefonchip till Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) och United Microelectronics Corporation (UMC), enligt kinesiskspråkiga Economic Daily News (EDN).
ST-Ericsson är idag en av de fem största globala mobiltelefontillverkarna, som totalt hade motsvarande 3,6 miljarder USD i försäljning under 2008 och har 400 miljoner USD i kassan. ST-Ericsson har två kapslings- och testcenter, Calamba i Filippinerna som knoppats av från NXP Semiconductors och Muar i Malaysia, en avknoppning från STMicroelectronics.

STMicroelectronics och Ericsson slutförde jointventureavtalet, som meddeladats i augusti 2008, tidigare den här månaden, enligt digitimes.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1