Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 februari 2009

Hanzas första år genomfört

Det är nu ett år sedan Hanza registrerades. Bolaget grundades 2008 av några erfarna entreprenörer som ett svar på det nya millenniets behov av kontraktstillverkning.
Grundtanken var att kombinera kostnadseffektiv produktion med kompetensen att industrialisera produkter och flytta tillverkning – allt inom en rationell koncernstruktur som minimerar overheadkostnaderna. Hanza definierar verksamheten under begreppet ”Complete Manufacturing Services” där kunden har tillgång till kundnära tjänster på sin hemmamarknad och samtidigt erhåller en omfattande mängd tillverkningstekniker i en kortare leverantörskedja.

”Framgången kommer från vår moderna affärsmodell”, säger Bengt Emesten, vice VD och Manager Hanza Supply Chain. ”En viktig skillnad är t.ex. att vi utvecklar vårt strategiska inköp i Sverige när många kollegor avvecklar det. Vår modell bygger på att placera det operativa inköpet på våra fabriker i lågkostnadsländer, men att behålla det strategiska inköpet nära kunderna.”

Hanza lanserades på Elektronikproduktionsmässan i Älvsjö i början av 2008. Den 20 februari 2008 blev det nya bolaget registrerat, varför koncernen firar 1 årsjubileum i dag. Trots att 2008 var fyllt av motgångar för svensk industri var det alltså ett framgångsrikt år för Hanza.

”En bra kontraktstillverkare är en engagerad kontraktstillverkare. Engagemang är därför ett ledord som genomsyrar hela organisationen. Tillsammans med en tydlig affärsmodell och en tydlig vision skapar detta trygghet – både för oss och för våra kunder.”, säger Erik Stenfors, VD Hanza. ”Stabilitet kommer att vara en avgörande framgångsfaktor2009. Vi är väl förberedda att hjälpa kunder som får problem med sin befintliga leverantörskedja, och vår CMS-modell ger oöverträffad förmåga att snabbt säkerställa leveranser.”

Omsättningen under det första året (2008) uppgick till drygt 500 MSEK, och antalet anställda är ca 700. Hanzas vision är att vara norra Europas ledande kontraktstillverkare 2011.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1