Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 februari 2009

Ny VD för HMS Network

HMS Networks AB:s styrelse har utsett Staffan Dahlström till ny VD efter Nicolas Hassbjer som har valt att lÀmna som VD och kommer att föreslÄs till vice ordförande i HMS styrelse.
Staffan Dahlström, som de senaste tio Ären ansvarat för försÀljning och marknadsföring tilltrÀder som VD den 2 april 2009. Styrelseordföranden Urban Jansson har berett vd-frÄgan.

- Jag har suttit i styrelsen för HMS sedan 1999 och har pÄ nÀra hÄll sett bÄde Nicolas och Staffans utveckling i sina ledarroller genom bolagets tillvÀxt. Styrelsens gemensamma bedömning Àr att Staffan Dahlström har den bakgrund, kompetens och erfarenhet som krÀvs för att leda HMS framöver. Det finns ingen dramatik i skiftet och det Àr mycket positivt att Nicolas fortsÀtter i styrelsen, dÄ detta sÀkerstÀller kontinuiteten i bolagets verksamhet, sÀger Urban Jansson.

Staffan Dahlström har lÄng erfarenhet av alla HMS verksamhetsomrÄden, har goda ledaregenskaper och Àr en del av företagskulturen.

- Jag har ett starkt engagemang i HMS och en lÄngsiktig syn pÄ företaget. HMS har haft en fantastisk utveckling och det finns mycket kvar att göra. VÄr affÀrsmodell Àr unik och vi Àr vÀl rustade för fortsatt tillvÀxt. Jag ser fram emot att utveckla HMS genom att ytterligare öka kundfokus och att utöka vÄr produktportfölj till nÀrliggande omrÄden. Med vÄr unika kunskap inom industriell nÀtverksteknik, vÄr starka företagskultur och vÄra engagerade medarbetare sÄ har vi alla förutsÀttningar att fortsÀtta att vara framgÄngsrika, sÀger Staffan Dahlström.

Staffan Dahlström har arbetat i bolaget sedan 1989 inom produktutveckling, produktionssystem och sedan 1998 ansvarat för FörsÀljning och Marknadsföring. I den rollen har han byggt upp HMS internationella sÀljorganisation med egna bolag i Japan, Kina, Tyskland, USA, Frankrike och Italien. Han har varit styrelseledamot i HMS sedan 1989.

Nicolas Hassbjer kommer att Àgna sig Ät styrelsearbete i HMS och andra tillvÀxtföretag. Utöver styrelsearbetet kommer Nicolas Hassbjer vid behov att stödja HMS i specifika projekt.

- Sedan jag grundade HMS 1988 har jag som entreprenör lett bolaget genom ett antal tillvÀxtfaser. Efter snart 21 Är som VD för HMS Àr dags för en vÀxling och jag ser fram emot en mindre operativ tillvaro med lite mer tid till min familj. Som vice ordförande och kvarstÄende stor aktieÀgare kommer jag fortsatt att engagera mig för HMS, om dock ej pÄ heltid sÀger Nicolas Hassbjer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2