Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 februari 2009

ABB tar stororder i Oman

ABB har tagit hem en order vÀrd cirka 62 miljoner dollar frÄn Vale för att leverera elektrifierings- och automationssystem och tillhörande utrustning till ett nytt pelletsverk i Oman.
Det nya Vale-verket ligger 230 kilometer nordvÀst om Muscat och berÀknas producera upp mot 10 miljoner ton jÀrnmalmspellets per Är. AnlÀggningen kommer att förse Mellanösternregionen med jÀrnmalm och pellets till stÄlindustrin och man rÀknar med att pÄbörja verksamheten i slutet pÄ 2010.

ABB ska leverera helhetslösningar för elektrifiering och automation till anlÀggningen för att maximera produktiviteten och övervaka och minimera energianvÀndningen. Ordern omfattar ABB:s Extended Automation System 800xA för processtyrning och systemintegration, ett produktionsplaneringssystem (CPM), alla kraftdistribueringssystem för lÄg- och mellanspÀnning, transformatorer, frekvensomriktare, motorer och övrig reservkraftsutrustning samt stationsinfrastruktur- och konstruktion. ABB:s Extended Automation System 800xA utvecklas av ABB i VÀsterÄs som ocksÄ levererar hÄrdvaran och licenser till projektet.

"ABB.s förmÄga att leverera en helhetslösning för elektrifiering och automation och en historia av framgÄngsrikt genomförande av dessa komplexa projekt hjÀlpte oss att ta hem denna viktiga order", sÀger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation. "VÄrt heltÀckande arbetssÀtt hjÀlper kunderna att sÀnka sin livscykelkostnad samtidigt som de förbÀttrar produktiviteten och energieffektiviteten."

ABB har genom Ären levererat flera automationslösningar och service- och supporttjÀnster till Vales gruvverksamhet vÀrlden över. Vale Àr ett diversifierat multinationellt gruvföretag med verksamheter i 30 lÀnder spridda pÄ fem kontinenter. Företaget Àr vÀrldens största producent av jÀrnmalm och pellets.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1