Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 september 2001

Kreatel Wilco lanserar ny terminal

Terminal för SMS, e-mail och voice-mail blÄser nytt liv i det fasta telenÀtet
Wilco Scandinavia AB och Kreatel Communications AB lanserar en plattform som erbjuder en mĂ€ngd olika kommunikationstjĂ€nster, dĂ€ribland SMS, i det vanliga telenĂ€tet. Lanseringen sker i Wilcos monter pĂ„ mĂ€ssan Networks Telecom i Älvsjö, Stockholm den 24-26 september.

En terminal med knappar och display kopplas till det vanliga teleuttaget i hemmet. Terminalen Àr lÀtt att anvÀnda och installera och erbjuder en mÀngd attraktiva tjÀnster i en och samma enhet:

SMS-meddelanden (till och frÄn bÄde fasta och mobila telefoner)
E-mail (inkomna mail visas och man kan Àven skicka mail direkt frÄn terminalen)
Voicemail (indikation av inkomna voicemail som kan lyssnas av eller avlÀsas)
Privat telefonbok (talas in samt aktiveras röststyrt)
Nummerpresentatör med missade/besvarade/ringda samtal
Operatörsinformation/reklam
Möjlighet att addera ytterligare tjÀnster


Terminalen fungerar som en liten dator som kontinuerligt kan uppdateras med nya tjÀnster genom att ny mjukvara laddas ned frÄn ett centralt styrsystem. SjÀlva tjÀnsterna byggs upp i ett flexibelt serversystem som terminalen kopplar upp sig emot. Plattformen stÄr fÀrdig att anvÀnda idag och vÀnder sig till teleoperatörer och andra tjÀnsteleverantörer.

- Teleoperatörerna fÄr allt svÄrare att leva pÄ den grundlÀggande telefonitjÀnsten. Samtidigt har det visat sig att abonnenterna Àr villiga att betala för tjÀnster sÄsom SMS, nummerpresentation etc. Med vÄr lösning kan operatörerna öka lönsamheten i sin befintliga infrastruktur, samtidigt som abonnenterna erbjuds attraktiva mervÀrdestjÀnster, sÀger Lars Bengtsson, VD för Kreatel Communications AB.

- Intresset för terminalen har visat sig stor i andra delar av vÀrlden, sÀrskilt i Asien. Vi tror nu att Àven de Nordiska lÀnderna kommer att vÀlkomna den. Att kunna samla alla tjÀnster pÄ ett stÀlle mÄste underlÀtta för alla, sÀger Kaj Cullberg, teknisk chef pÄ Wilco Scandinavia AB.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2