Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 07 april 2009

Orbis avvecklar

Test- och mÀtspecialisten Elektronikbolaget Orbis har i tysthet sagt upp större delen av personalen pÄ Stockholmskontoret. Idag ÄterstÄr endast en person pÄ test- och mÀtsidan.
”Vi Ă€r ju ett finlandsĂ€gt bolag och marknaden i Finland har gĂ„tt ned kraftigt. DĂ„ försöker man spara pĂ„ alla kanter”, sĂ€ger Bo Ygfors som Ă€r den ende kvarvarande pĂ„ Stockholmskontoret som sĂ€ljer test- och mĂ€tinstrument. Det finns Ă€ven en anstĂ€lld i Stockholm som sĂ€ljer Orbis lösningar för avsyning, bĂ„de agenturprodukter men ocksĂ„ egenutvecklade lösningar. DĂ€rtill finns Robert Eskilson i Göteborg som Ă€ven han sĂ€ljer test- och mĂ€tinstrument.

Marko TiesmÀki, som Àr Orbis koncernchef, vill inte sÀtta likhetstecken mellan neddragningarna pÄ Stockholmskontoret och en sÀnkt ambitionsnivÄ.

”Vi har minskat pĂ„ den lokala tekniska supporten och tagit bort landschefen i Sverige men inte dragit ned antalet sĂ€ljare. För att kompensera har vi byggt en grupp med experter i Finland som ska hjĂ€lpa Ă€ven Sverige och Baltikum”, sĂ€ger Marko TiesmĂ€ki, enligt Elektroniktidningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1