Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 april 2009

För fult företag för Stävie

Återvinning av kabel och metall i Stävie passar inte i den natursköna byn, tyckte de ledande miljöpolitikerna i Kävlinge. Företaget drog då tillbaka sin ansökan.
Företaget hade redan tappat intresset när bygglovsärendet skulle upp i miljönämnden.

”Politikerna vill inte ha oss där och då drar vi oss tillbaka”, säger Bo Altenstam vars företag med samma namn i dag finns i Malmö.

Lokalerna i Malmö är för små och Bo Altenstam ville flytta verksamheten till Stävie vid Furulund. I Tetra Paks gamla lokaler som i dag hyrs ut av Stävie Nova trodde han inte att det skulle vara några problem med tillstånd, bland annat för att en miljöutredning hade visat att företaget varken bullrar eller släpper ut något miljöfarligt.

Då metall och kablar är stöldbegärligt måste verksamheten vara inhägnad. Kommunen gillade inte planket som togs fram. Planket ritades om och företaget var berett att dölja insynen med buskar och planteringar, men inte heller det fick godkänt.

”Jag har verkligen försökt övertyga dem. Men vi orkar inte hålla på längre. De gillade inte verksamheten helt enkelt”, säger Bo Altenstam, enligt Sydsvenskan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2