Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 april 2009

41 varslas hos Morphic

Totalt 41 anstÀllda har nu varslats hos Morphic Technologies.
Morphic Technologies har inlett ett omstruktureringsarbete med syfte att fokusera pÄ kÀrnverksamheterna Vind och BrÀnsleceller. Till följd av detta har idag sidoverksamheten Dynamis avyttrats till Binar. Transaktionen tros endast marginalt pÄverka bolagets finansiella stÀllning positivt. För att möjliggöra avyttringen har sammanlagt 11 medarbetare fÄtt lÀmna företaget.

I övriga delar av sidoverksamheterna har lÄgkonjunktur medfört att rationaliseringar Àr nödvÀndiga. Till följd av detta har ett 30-tal medarbetare i koncernen sagts upp och ytterligare varsel kan inte uteslutas. Koncernen har efter rationaliseringarna cirka 200 anstÀllda. För dotterbolagen Aerodyn och Finshyttan Hydro Power pÄgÄr en process avseende en avyttring.

”Sedan vi i höstas beslutade om att renodla verksamheten inom Morphickoncernen har högsta prioritet varit att anpassa vĂ„r kostnadsmassa i enlighet med hur efterfrĂ„gan pĂ„ vĂ„ra produkter utvecklas. Vi kan konstatera att verksamheten pĂ„verkas av den allmĂ€nna konjunkturen och finanslĂ€get. Avyttringen och rationaliseringarna ger oss förbĂ€ttrad möjlighet till kostnadskontrollen, samtidigt som vi fortsĂ€tter ha fokus pĂ„ renodling av vĂ„r verksamhet”, sĂ€ger Martin Valfridsson, vd för Morphic Technologies.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1