Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 april 2009

Den globala marknaden för kondensatorer når 21,5 miljarder USD år 2015

Den globala kondensatormarknaden har sett en nedgång under andra halvan av 2008, på grund av lågkonjunkturen som drabbat nästan alla slutanvändarmarknader.
Pågående tekniska framsteg och ökande volymkrav på kondensatorer inom industri, medicin, telekommunikation, automotive, flyg och försvar kommer sannolikt att driva den globala försäljningen av diskreta kondensatorer till att nå 21,5 miljarder USD 2015.

Efterfrågan på elektroniska komponenter har minskat betydligt under 2008, särskilt under det sista kvartalet. Stora hushållsapparater och bilar har varit starkt berörda marknader under konjunkturnedgången, eftersom dessa marknader i hög grad är beroende av konsumentkrediter. Ytterligare minskad efterfrågan för avancerade mobiltelefoner från utvecklade regioner och mindre kraftfulla mobiltelefoner från tillväxtekonomier har resulterat i en avmattning i efterfrågan på passiva komponenter, såsom MLCC kondensatorer, chipinduktionsspolar och chipmotstånd, som används i dessa produkter.

Den globala kondensatormarknaden blir allt mer inriktad mot komponenter med högre effektivitet i relativt kompakt storlek. Tekniska framsteg inom keramiska material som används i produkter, moduler och komponenter, har varit avgörande för att minska storleken på utrustningsdelar och komponenter. En regelbunden ökning av transistortätheten i integrerade kretsar uppfattas dock vara primärt ansvarigt för miniatyriseringen av elektroniska produkter och system.

Asien-Stillahavsområdet utgör den största och snabbast växande marknaden för diskreta kondensatorer, enligt uppgift från Global Industry Analysts, Inc. Telekommunikation utgör det största segmentet för diskreta kondensatorer medan bilindustrin förväntas bli det snabbast växande segmentet för diskreta kondensatorer på den globala marknaden. Användning av diskreta kondensatorer inom flyg- och försvarsindustrin är främst i högfrekvensaktuatorer, metallbearbetningskomponenter, stridsvagnslaser för orientering, utrustning för nattseende, infraröd utrustning, laserutrustning och markörkikare.

Inom den medicinska marknaden är kondensatorer utsatta för dynamisk tillväxt på grund av utvecklingen av innovativ bildbehandlingsteknik och implantat. Elektroniska ögon, hörapparater och smärtlindring är nya tillämpningsområden för implantat. Användning av quad core-processorer i bärbara och stationära datorer väntas driva på tillväxten för polymerkondensatorer, högkapacitets MLCCs, wirewound chipkondensatorer och tantalchipkondensatorer. MLCCs står för den största andelen av investeringar i forskning och utveckling. Forsknings- och utvecklingsverksamhet inom tantalpulver, bariumtitanat och nickelpulver för att öka ytan i chipkondensatorer är också på väg.

Viktiga aktörer som dominerar den globala marknaden för diskreta kondensatorer omfattar bland andra AVX Corporation, ASC Capacitors, CSI Capacitors Inc, EPCOS, KEMET Corporation, Murata Manufacturing Company, Ltd, Matsuo Electric Co, Ltd, NEC Tokin Corporation, Nichicon Corporation, SEI Capacitors, Samsung Electro -Mechanics, Taiyo Yuden Co, Ltd, TDK Corporation, och Vishay Intertechnology, Inc.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2