Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 31 oktober 2000

Motorola dementerar strålningsuppgifter

En talesman för mobiltelefontillverkaren Motorola hävdade nyligen att gprs-teknologin fått göras långsammare på grund av strålningsrisk. Nu dementerar företaget uppgifterna.
Marknadschefen Rainer Lischetzki sade nyligen till tidningen New Scientist att man tvingats sänka hastigheten i sina gprs-telefoner. Den hastighet som aviserats för gprs, efterträdaren till dagens gsm-standard, ligger mellan 27 och 86 Kbps. Dessa hastigheter kunde enligt Lischetzki få telefonen att bli överhettad och på så sätt avge större strålningsdoser än vad som är tillåtet i Europa.
Motorola dementerar nu Lischetzkis uppgifter med hänvisning till att han inte är kvalificerad att föra en diskussion i frågan trots att han är marknadschef för företagets gprs-del, rapporterar Zdnet.
"Visserligen kommer de första gprs-telefonerna som når marknaden inte att arbeta enligt sina högsta teoretiska datahastigheter, men detta faktum har ingenting att göra med uppgifterna i New Scientist", uppger Motorola i ett uttalande.
Närmare än så förklarar sig inte bolaget, skriver Zdnet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-1