Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 april 2009

TeliaSonera International Carrier väljer Net Insight för TV-sändningar från sportarenor

Net Insight har erhållit en beställning från TeliaSonera International Carrier för ett kontributionsnät för TV-sändningar från Allsvenskan.
Net Insights Nimbra-plattform ska användas i TeliaSonera International Carriers kontributionsnät för transport av okomprimerad video i standardupplösning (SD-SDI) från alla 16 fotbollsarenor i Allsvenskan till en produktions- och redigeringscentral i Stockholm.

”Sveriges största fotbollsliga och dess supportrar förlitar sig på att vi ger dem en optimal TV-upplevelse från matcherna. Vi har stort förtroende för Net Insights lösning för transporten av de här TV-signalerna,” säger Jonathan Wood, head of media services på TeliaSonera International Carrier. ”Sedan år 2006 har vi använt oss av Net Insights lösningar för den viktiga transporten i vårt medienätverk. ”Kraven från våra kunder överträffas tack vare den kvalitet och flexibilitet som Nimbra-plattformen ger för okomprimerade live-sändningar.”

TeliaSonera International Carrier har byggt ut medienätet med både Nimbra 360 och Nimbra 680-växlar.

”Vår Nimbra-plattform har valts till många krävande kontributionsnät för TV-sändningar från sportevenemang såsom de olympiska spelen i Beijing, de professionella sportligorna i USA och holländska fotbollsarenor,” säger Fredrik Trägårdh, vd på Net Insight. ”Att arbeta vidare med TeliaSonera International Carrier med så viktiga livesportsändningar i Sverige ger oss ytterligare en möjlighet att bidra till förbättrade TV-upplevelser. Vi arbetar nära våra kunder med en oöverträffad teknologi vilka är skälen till att Net Insight har fått förtroendet att stödja TeliaSonera i sin fortsatta expansion.”

Nimbra-plattformen är en lösning för avancerade multimedietjänster i medienät med inbyggda video- och audiogränssnitt som ASI, SDI, HD-SDI, 3G-SDI och AES/EBU samt stöd för IP/Ethernet och SDH/Sonet. Dessutom är den en mångsidig transport- och distributionslösning med ett flertal egenskaper för DTT och mobil-TV såsom funktionen ”Time Transfer” för GPS-oberoende tidssynkronisering.

Nimbra-utrustningen levererades under det första kvartalet 2009 och nätverket togs i drift inför starten av den Allsvenska fotbollssäsongen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1