Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 april 2009

KK-Group säger upp 26

Danska KK-Group sÀger upp 26 anstÀllda i ett försök att ytterligare anpassa sin organisation. Motiven Àr stagnation inom vindkraftsmarknaden och stillestÄnd i danska byggindustrin.
Elogic som tillverkar telefonvÀxlar och annan elektrisk utrustning, lider av den mycket lÄga aktivitetsnivÄn i den danska byggsektorn. Det statliga stödpaketet för renovering kommer inte att lösa situationen pÄ kort sikt. DÀrför ser bolaget det nödvÀndigt att minska sin personalstyrka för att sÀkerstÀlla att kapaciteten motsvarar den nuvarande lÄga efterfrÄgan.

KK-Electronic har ocksÄ kÀnt av effekterna av senarelagda projekt för vindgeneratorer pÄ grund av ekonomiska svÄrigheter. Som en konsekvens ser företaget en minskande efterfrÄgan pÄ kontrollelektronik för vindkraftverk. Framtidsprognoserna för vindkraftsmarknaden visar att stagnationen upphör först nÄgon gÄng 2010. Som en reaktion pÄ dessa negativa trender har KK-Group informerat sina anstÀllda att det Àr nödvÀndigt med nedskÀrningar pÄ kort sikt, för att balansera kapaciteten och efterfrÄgan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2