Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 april 2009

Infrastrukturminister invigde Telenor Connexion i Karlskrona

M2M-företaget Telenor Connexion grundades i oktober 2008, men har nu invigts formellt av infrastrukturminister Åsa Torstensson, i Karlskrona den 22 april.
Telenor Connexion Àr en stor internationell leverantörer av M2M lösningar med över 1,3 miljoner aktiva SIM-kort. Etableringen av det nya bolaget har resulterat i ett antal nya arbetstillfÀllen. PÄ Karlskronakontoret arbetar för nÀrvarande 25 mÀnniskor. Sammanlagt kommer Telenor Connexion att sysselsÀtta cirka 100 personer i Karlskrona och Stockholm.

- Besöket pĂ„ Telenor Connexion i Karlskrona har varit oerhört informativt och stimulerande, inte minst frĂ„n ett EU-perspektiv. Med företagets investeringar i ny teknik banar de vĂ€g för att skapa win-win-situationer, dĂ€r de kan anvĂ€ndas som ett verktyg för att möta klimatutmaningar och öka trafiksĂ€kerheten. SammalĂ€nkningen mellan IT, Ă„ ena sidan, och transport Ă„ andra sidan Ă€r nĂ„got jag har vĂ€ntat lĂ€nge pĂ„, sĂ€ger Åsa Torstensson i sitt invigningstal.

IstĂ€llet för den traditionella bandklippnings-invigningen, skickade ministern en sms-hĂ€lsning till alla medarbetare: "Med er smarta teknik rĂ€ddar ni liv och minskar miljöpĂ„verkan, jag uppskattar det. Jag inviger hĂ€rmed Telenor Connexion. Lycka till! Åsa Torstensson, infrastrukturminister."

- Med Telenor Connexion, utnyttjar vi de stora tillvÀxtmöjligheter utanför Sverige och försöker utöka vÄr position globalt. M2M marknaden har vuxit enormt under senare Är och drivs av en ökad efterfrÄgan pÄ sÀkerhet, energieffektivitet och klimatsmarta lösningar, bland annat. De lösningar vi erbjuder Àr mycket mÄngsidiga eftersom de möjliggör effektiviseringar och besparingar, bÄde pÄ kort och lÄng sikt, sÀger Per Simonsen, vd för Telenor Connexion.

Enligt marknadsundersökningsföretaget Berg Insight kommer antalet M2M-anslutningar att öka till över 50 miljoner Är 2011, bara i Europa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1