Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 april 2009

Flest Samhalljobb i norr

Samhall har fÄtt kritik frÄn landets arbetsförmedlare för att personer med funktionsnedsÀttning ska ha svÄrt att fÄ jobb pÄ det statligt Àgda bolaget.
De fysiskt enkla jobben har minskat kraftigt i Samhalls egna verkstÀder, men inte lika mycket i VÀster- och Norrbotten som i övriga delar av landet.

”Industriproduktionen hĂ€r Ă€r 35 procent jĂ€mfört med 27 procent i övriga delar av landet och i Åsele Ă€r det industrijobb som gĂ€ller”, sĂ€ger Annlis Jakobsson arbetsomrĂ„deschef pĂ„ Samhall.

Det finns en hel del industrijobb kvar i Lycksele, Åsele, Sorsele, Norsjö och Dorotea, men allt fler av Samhalls 690 anstĂ€llda i lĂ€net jobbar med tjĂ€nster och bemanning ute hos olika kunder. Samhalls regionchef Henry Magnusson sĂ€ger att antalet anstĂ€llda minskat med 10 000 sedan Ă„r 2000.

NĂ€r det gĂ€ller Samhalls utveckling mot fĂ€rre industrijobb och mer tjĂ€nster sĂ„ anser Henry Magnusson att det Ă€r bra om det finns olika arbetsuppgifter att vĂ€lja mellan för dem som jobbar pĂ„ Samhall: ”Om jag fick drömma hur det skulle se ut pĂ„ enheterna, sĂ„ skulle vi kanske ha en tredjedel produktion, en tredjedel bemannad lösning hos olika företag och en tredjedel tjĂ€nster.”

Det skriver sr.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1