Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 april 2009

Tidigare Ericssonchef ny ordförande i Transmode

Den forne Ericssondirektören Kent Sander tar över ordförandeskapet i den snabbvÀxande börskandidaten Transmode.
Transmode Àr ett av de svenska teknikbolag som klarat konjunkturnedgÄngen bÀst. Förra Äret sÄlde bolaget, som levererar optiska nÀtverkslösningar, för 607 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillvÀxt pÄ 32 procent. PÄ samma gÄng mer Àn sexfaldigades resultatet före skatt till 102 miljoner kronor.

Bolaget fÄr nu en ny ordförande i 55-Ärige Kent Sander som har 22 Är i telekombranschen. Största delen av telekomtiden har han tillbringat pÄ Ericsson i USA.

Högsta prioritet Àr tillvÀxt nÀr Kent Sander tar över Transmode.

"2008 var ett strÄlande Är. Vi har en vÀldigt stark balansrÀkning och nu vill vi fÄ upp volymerna. Med min bakgrund ska jag arbeta för att vi fortsÀtter ta oss in ordentligt pÄ den amerikanska marknaden", sÀger han.

Sannolikt sker tillvÀxten till priset av vikande marginaler: "Vi var vÀldigt lönsamma förra Äret och vi Àr stadda vid kassa. Men ska man göra en internationell expansion kommer det sÄ klart tÀra pÄ vinstnivÄerna. Samtidigt Àr det viktigt att vi Àr lönsamma och har positivt kassaflöde."

Transmodes framgÄng Àr beroende av den ökade datatrafiken, som bland annat drivs av att allt mer rörlig bild skickas över mobilnÀten. Detta stÀller nya krav pÄ utbyggnaden av olika bredbandsnÀt, enligt di.se.

Transmode Àr verksamt inom ett omrÄde som kallas Metro wdm, en teknik för att öka överföringshastigheten i fibernÀt. Kent Sander hÀnvisar till prognoser frÄn analysföretaget Infonetics, dÀr tillvÀxten spÄs bli 10-12 procent.

"Det Àr det segment som verkar vÀxa mest. Den tillvÀxten mÄste vi ta del av", sÀger Kent Sander.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1