Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 30 april 2009

ABB:s förvärv av Ensto Busch-Jaeger slutfört

ABB:s förvärv av Ensto Busch-Jaeger är godkänt av myndigheterna. Förutom en förstärkning av erbjudandet för lågspänningsprodukter mot installatörsmarknaden innebär förvärvet att ABB Sverige får tio nya medarbetare.
"Investeringen ligger helt i linje med vår strategi att bredda erbjudandet genom värdeskapande förvärv", säger Tom Sjökvist, chef för ABB:s division Automation Products. "Genom vårt mångåriga samarbete har vi ett idealiskt läge att ytterligare stärka vår portfölj av högkvalitativa produkter på den nordiska marknaden och på ett bättre sätt möta kundernas krav."

"Med detta förvärv erbjuder vi marknadens starkaste produktportfölj till installatörsmarknaden. För svenska kunder innebär det en förenkling då vi kan erbjuda en komplett produktportfölj," säger Anders Carlsson, chef för ABB-enheten Cewe-Control.

Ensto Busch-Jaeger grundades för 28 år sedan av ABB:s tyska dotterbolag Busch-Jaeger Elektro och Ensto Group i Finland för att producera installationsmaterial som till exempel strömställare, vägguttag och övrigt installationsmaterial för den svenska och nordiska bostads- och fastighetsmarknaden. Företaget har cirka 120 anställda och är lokaliserat i Porvoo i Finland med verksamhet i Sverige och Norge och kommer att ingå i ABB:s division Automation Products. Under 2007 hade Ensto Busch-Jaeger en omsättning på 55 miljoner dollar.

ABB:s Busch-Jaeger-sortiment består av ett flertal olika installationsprodukter (strömbrytare, uttag, KNX, signal, rörelsevakt, dimmer-styrning) för alla varianter och typer av användningsområden. Där ingår också produktserien System IDEAL (installationsdosor, rörböjar, skarvmuffar) som har stor betydelse för ett smidigt arbete, med gott och kostnadseffektivt resultat.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1