Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 juli 2009

TVAB levererar förarbord till Bombardier

TVAB International levererar första förarbordet i en serie av 40 till de nya Regina-tågen för SJ.
Bombardier och SJ har besiktigat bordet före leverans. SJ’s specifikationer och krav på förarmiljö innebär en mycket komplex och avancerad produkt.

De nya förarborden är en utveckling av tidigare bord, som också levererades av TVAB genom dåvarande dotterbolaget KA Wiking. ”Det mest är förändrat och förbättrat”, säger Andy von Essen, projektledare på TVAB. ”Vi har introducerat nya material och funktioner, förbättrat design och ergonomi, samt introducerat en ny tillverkningslayout. Hela tillverkningen sker i vår nya fabrik i Polen” berättar Andy von Essen.

Bombardier i Västerås ansvarar för utveckling och konstruktion, medan leveranser sker från TVAB Polska till Bombardiers tillverkning i Görlitz, Tyskland. ”Framtagningen av de nya förarborden har skett under stor tidspress och vi är glada för det fina samarbete som vi har med Bombardier i Sverige och Tyskland” säger Per Axéll, VD för TVAB International och fortsätter: ”Bombardier Transportation växer snabbt, vilket framkom på en samling för deras strategiska leverantörer som jag deltog i nyligen i Berlin. Vi tror på en fortsatt snabbt växande affärsrelation mellan våra företag.”

TVAB International tillverkar även ett 100-tal olika kablage för Regina i längder upp till 30 meter. Kablagen leveras till bl.a. Görlitz och Hennigsdorf.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2