Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 juli 2009

Gäddede för litet för Gelab

Gäddedeföretaget Gelab har inte plats och personal för att expandera på hemmaplan i Gäddede och satsar därför i Östersund.
Efter hand som befolkningen minskar i Gäddede, minskar också arbetskraften, säger Lars Olsson, vd för Gelab.

Enligt Lars Olsson finns det de som tycker att företaget borde satsa i Strömsund i stället för Gäddede, men ser inte detta som något alternativ. Östersund är det bästa valet, säger han.

Gelab öppnade en tillfällig filial i Flextronics lokaler i Östersund i april i år. Där ska tillverkningen fortsätta till och med september. Vad som händer därefter är fortfarande oklart, men Lars Olsson hoppas att de kan fortsätta med verksamheten. Många av de som arbetar i Östersund har tidigare varit anställda av Flextronics och Gelab vill gärna behålla personalen.

I Gäddede produceras det väldigt mycket just nu och det finns inte plats för mer produktion. Gelab har under de senaste tre åren ökat sin omsättning med 40 miljoner kronor, från 90 miljoner till 130 miljoner. Vilket är en ökning med 40 procent. Samtidigt har 15 nya personer anställts i Gäddede. Målet är att företaget ska ha växt ytterligare 40 procent inom tre år, skriver Länstidningen, Östersund.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1