Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Jens Andersson Mönsterkort | 22 juli 2009

Svensk uppfinning lanseras globalt av Dow Electronic

Kem-tech-företaget Polymer Kompositer, baserat i Mölndal och Norrtälje, har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Dow Electronic Materials.
Avtalet ger Dow ensamrätt att distribuera Polymer Kompositers nya produkt ASIG till alla länder utanför Norden, utom Storbritannien och Irland.

ASIG (Auto Catalytic Immersion Gold) är en ytfinish för mönsterkort. Produkten har utvecklats av Polymer Kompositer och dess grundare, kemisten Anders Remgård.

– Det här är det stora genombrott vi jobbat för de senaste åren. Världsmarknaden för ytfinish på mönsterkort är idag värd cirka 15 miljarder kronor. Med Dow i ryggen har vi möjlighet att ta en betydande del av den marknaden, berättar Jens Andersson, VD på Polymer Kompositer.

Unik process som löser flera problem
– Ingen annan i världen kan idag erbjuda en autokatalytisk silverprocess. Det blir vi med ASIG helt ensamma om. För närvarande har mönsterkortsindustrin några olika metoder för ytfinish att välja på, men alla har brister. Vi och Dow Electronic Materials tror att ASIG permanent löser de problemen. Och dessutom till ett konkurrenskraftigt pris. Därför kommer Dow nu enligt vårt samarbetsavtal att lansera produkten över hela världen fortsätter Jens Andersson.

Globalt dubbelpatent
Polymer Kompositer har arbetat med utvecklingen av ASIG sedan mitten av 90-talet och skyddar nu ASIG med patent världen över.

– Vi har sökt om ett dubbelpatent som dels handlar om den unika autokatalytiska silverprocessen, dels möjligheten att med ASIG lägga immersionsguld på katalytiskt silver. Utvecklingen av ASIG har på senare år huvudsakligen finansierats via tillväxtlån från Roslagens Sparbank och investmentbolaget North Star AB vars huvudägare är Åke Fagerström, Mats Hultin, Ola Hultin och Claes-Göran Sylvén.

Bygger ny fabrik i Norrtälje
För att öka produktionskapaciteten planerar Polymer Kompositer att starta en ny fabrik i Norrtälje inom kort, där lokaler och miljötillstånd redan finns på plats. - Vi kommer att nyanställa personal och vår målsättning är att vi ska ha volymproduktion igång till senhösten, avslutar Jens Andersson.


Mönsterkortsindustrin omsatte 2008 cirka 15 miljarder kronor globalt och med ASIG hoppas Polymer Kompositer ta en betydande del av den marknaden med hjälp av Dow Electronic Materials som ska marknadsföra ASIG över hela världen. Bilden visar ett mönsterkort där komponentuttagen ytbehandlats med ASIG.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-1