Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Jens Andersson Mönsterkort | 22 juli 2009

Svensk uppfinning lanseras globalt av Dow Electronic

Kem-tech-företaget Polymer Kompositer, baserat i Mölndal och NorrtÀlje, har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Dow Electronic Materials.
Avtalet ger Dow ensamrÀtt att distribuera Polymer Kompositers nya produkt ASIG till alla lÀnder utanför Norden, utom Storbritannien och Irland.

ASIG (Auto Catalytic Immersion Gold) Àr en ytfinish för mönsterkort. Produkten har utvecklats av Polymer Kompositer och dess grundare, kemisten Anders RemgÄrd.

– Det hĂ€r Ă€r det stora genombrott vi jobbat för de senaste Ă„ren. VĂ€rldsmarknaden för ytfinish pĂ„ mönsterkort Ă€r idag vĂ€rd cirka 15 miljarder kronor. Med Dow i ryggen har vi möjlighet att ta en betydande del av den marknaden, berĂ€ttar Jens Andersson, VD pĂ„ Polymer Kompositer.

Unik process som löser flera problem
– Ingen annan i vĂ€rlden kan idag erbjuda en autokatalytisk silverprocess. Det blir vi med ASIG helt ensamma om. För nĂ€rvarande har mönsterkortsindustrin nĂ„gra olika metoder för ytfinish att vĂ€lja pĂ„, men alla har brister. Vi och Dow Electronic Materials tror att ASIG permanent löser de problemen. Och dessutom till ett konkurrenskraftigt pris. DĂ€rför kommer Dow nu enligt vĂ„rt samarbetsavtal att lansera produkten över hela vĂ€rlden fortsĂ€tter Jens Andersson.

Globalt dubbelpatent
Polymer Kompositer har arbetat med utvecklingen av ASIG sedan mitten av 90-talet och skyddar nu ASIG med patent vÀrlden över.

– Vi har sökt om ett dubbelpatent som dels handlar om den unika autokatalytiska silverprocessen, dels möjligheten att med ASIG lĂ€gga immersionsguld pĂ„ katalytiskt silver. Utvecklingen av ASIG har pĂ„ senare Ă„r huvudsakligen finansierats via tillvĂ€xtlĂ„n frĂ„n Roslagens Sparbank och investmentbolaget North Star AB vars huvudĂ€gare Ă€r Åke Fagerström, Mats Hultin, Ola Hultin och Claes-Göran SylvĂ©n.

Bygger ny fabrik i NorrtÀlje
För att öka produktionskapaciteten planerar Polymer Kompositer att starta en ny fabrik i NorrtÀlje inom kort, dÀr lokaler och miljötillstÄnd redan finns pÄ plats. - Vi kommer att nyanstÀlla personal och vÄr mÄlsÀttning Àr att vi ska ha volymproduktion igÄng till senhösten, avslutar Jens Andersson.


Mönsterkortsindustrin omsatte 2008 cirka 15 miljarder kronor globalt och med ASIG hoppas Polymer Kompositer ta en betydande del av den marknaden med hjÀlp av Dow Electronic Materials som ska marknadsföra ASIG över hela vÀrlden. Bilden visar ett mönsterkort dÀr komponentuttagen ytbehandlats med ASIG.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1