Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 27 juli 2009

Zevens Group tar över Ruwels anläggning i Pfullingen

En lösning för Ruwels Schwabenfabrik har börjat ta form. Insolvenshandläggaren Horst Piepenburg har meddelat att Pfullingenanläggningen inte ska fortsätta sin verksamhet på egen hand efter den 31 august.
Den tidigare ägaren av Ruwel, Bernd Zevens, har nu lagt ett bud på att ta över Pfullingenanläggningen från den 1 september 2009.

Bernd Zevens förvärvade Ruwel 1993 och utvecklade företaget till att bli den största mönsterkortstillverkaren i Europa genom att köpa fem andra fabriker. Pfullingenanläggningen, som byggdes 1991, integrerades i koncernen 1994. Fram till 2001 arbetade Bernd Zevens aktivt inom Ruwelgruppen innan han blev styrelseordförande, och avgick sedan från posten efter att ha sålt bolag under 2006.

I sina olika verksamheter har Bernd Zevens inriktat sig på nationella, och främst regionala åtaganden. Pfullingenanläggningen producerar små och medelstora serier av dubbelsidiga mönsterkort, multilayers upp till 20 lager, och mycket komplexa kort i laser-microvia teknik. Den största delen av försäljningen är kort till industriell elektronik och medicinteknik. Kunderna finns främst i södra Tyskland.

Bernd Zevens, som fortfarande är bunden av kontrakt till Pfullingen, syftar till att låta fabriken operera oberoende på längre sikt, med samma produktportfölj. "På grund av avtalsförhållanden och strategiska överväganden är det därför klokt att åter införliva Pfullingenanläggningen - en anläggning som inte är okänd för mig - i min grupp", förklarar Bernd Zevens sitt erbjudande till insolvensförvaltaren. När det gäller de närmare formerna för erbjudandet har parterna enats om att hålla strikt tystnad.

Eftersom orderingången har stabiliserats, kommer insolvensförvaltaren Horst Piepenburg definitivt att kunna fortsätta hantera Ruwels huvudkontor i Geldern / Nedre Rhen till slutet av året. Med en arbetsstyrka på cirka 220 personer har Geldernanläggningen nu nått en verksamhetsstorlek som kan vara ekonomiskt stabil på lång sikt.

De två fabrikerna i Geldern och Pfullingen kompletterar varandra när det gäller de volymer som erbjuds kunderna. Deras produktsortiment överlappar knappast alls. Eftersom vissa kunder hittills har kunnat få sina order effektuerade genom arbetsfördelningen mellan de två fabrikerna, är tanken att de båda anläggningarna ska fortsätta samarbetet i framtiden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1