Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 juli 2009

Ericsson växer men blir mindre svenskt

De tvÄ stora affÀrerna under juli har utökat personalstyrkan hos Ericsson med 11 procent. Samtidigt blir dock de svenska medarbetarna en allt mindre del av företagets anstÀllda.
FörvÀrvet av Nortels mobilnÀtstillgÄngar och outsourcingaffÀren med Sprint innebÀr att Ericsson den nÀrmaste tiden fÄr över 8.500 nya anstÀllda i Nordamerika. Detta gör regionen till Ericssons största, dÀr totalt 14.000 anstÀllda kommer att arbeta. Totalt inom koncernen Àr detta en ökning med 11 procent, jÀmfört med 77.250 som var anstÀllda vid halvÄrsskiftet. DÄ fanns 24,1 procent av de anstÀllda i Sverige. Nu sjunker andelen till cirka 21,7 procent. Det blir en betydande utmaning att integrera alla anstÀllda nÀr antalet anstÀllda i Nordamerika mer Àn fördubblas. Samtidigt ska Ericsson lyckas med att bygga ett LTE-nÀt Ät den USA-baserade operatören Verizon.

Cdma Àr en utdöende teknik och detta gör att Ericsson inte behöver lÀgga sÀrskilt mycket forskningsresurser pÄ den verksamheten. Dessa kan i stÀllet anvÀndas till den nya tekniken LTE. HÀr kommer de 400 forsknings- och utvecklingsanstÀllda att arbeta med utveckling av den kinesiska versionen, kallad TD-LTE, enligt di.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1