Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 juli 2009

Ericsson växer men blir mindre svenskt

De två stora affärerna under juli har utökat personalstyrkan hos Ericsson med 11 procent. Samtidigt blir dock de svenska medarbetarna en allt mindre del av företagets anställda.
Förvärvet av Nortels mobilnätstillgångar och outsourcingaffären med Sprint innebär att Ericsson den närmaste tiden får över 8.500 nya anställda i Nordamerika. Detta gör regionen till Ericssons största, där totalt 14.000 anställda kommer att arbeta. Totalt inom koncernen är detta en ökning med 11 procent, jämfört med 77.250 som var anställda vid halvårsskiftet. Då fanns 24,1 procent av de anställda i Sverige. Nu sjunker andelen till cirka 21,7 procent. Det blir en betydande utmaning att integrera alla anställda när antalet anställda i Nordamerika mer än fördubblas. Samtidigt ska Ericsson lyckas med att bygga ett LTE-nät åt den USA-baserade operatören Verizon.

Cdma är en utdöende teknik och detta gör att Ericsson inte behöver lägga särskilt mycket forskningsresurser på den verksamheten. Dessa kan i stället användas till den nya tekniken LTE. Här kommer de 400 forsknings- och utvecklingsanställda att arbeta med utveckling av den kinesiska versionen, kallad TD-LTE, enligt di.se.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2