Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 juli 2009

GE Healthcare minskar med 25

GE Healthcare Biosciences i Uppsala minskar personalen med 25 personer för att klara lågkonjunkturen. Alla avgångar har lösts på frivillig väg.
GE Healthcare Biosciences AB, som har cirka 1 200 anställda i Uppsala känner av lågkonjunkturen. Läkemedelsbranschen har varit ganska opåverkad av den globala recessionen, men i våras genomfördes ett par åtgärder på GE Healthcare i Uppsala för att parera minskningen av orderingångarna, enligt UNT.

Det finns nu också en oro för att ytterligare sparpaket kommer att behövas.

”Jag ser tyvärr ingen större ljuspunkt i orderböckerna under tredje kvartalet. Våra kunder ruvar på sina lager, men det är klart, att någon gång måste det väl vända”, säger Thomas Wessel på Metalls klubb.

I december var det bara försäljningen av laboratorieinstrument som påverkats negativt av lågkonjunkturen, men under våren har andra delar av verksamheten också börjat känna av konjunktursvackan.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1