Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 juli 2009

Ny teknik kommer att spara tillverkningssteg för flexibla displayer

University of Texas i Austin och forsknings- och utvecklingsföretaget Verstilis har utvecklat en tidsbesparande teknik för elektroniktillverkning.
Tekniken, en dual-tone fotoresist som reducerar antalet steg i tillverkningsprocessen, utgör en unik metod för fotolitografi som används i elektronikproduktion, kombinerar två fotoresistlager i ett steg.
Kostsamma maskningssteg och problem som uppkommer när fotolitografi används på flexibla substrat elimineras. Processen arbetar med olika våglängder på ljuset för att mönstra flera fotoresistlager samtidigt snarare än genom en upprepad, sekventiell process som traditionellt gjorts.

Dr Grant Willson, professor vid Institutionen för Kemiteknik som utvecklat processen säger: "Vi är glada över att ha deltagit i denna innovativa utveckling. Den nya processen har inte bara ett brett spektrum av tillämpningar, utan den kan också minska kostnaderna för fotolitografi inom elektroniktillverkning."

Tekniken spänner över flera områden, men den ursprungliga idén var att sänka kostnaderna för att producera högpresterande elektronik på området flexibla substrat med stor yta. Detta är ett område DARPA kallar "macroelectronics", vilket skulle kunna leda till tillämpningar som till exempel fasstyrda antenner som kan rullas upp eller vikas för enkel transport, eller vecklas ut i rymden eller på höghöjdsflygplan.

Mer omedelbart är företaget involverat i stöd till tillverkning av flexibla bildskärmar och har flera pågående projekt med DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) och Army Research Labs för att möjliggöra denna typ av displayer för framtida soldater.

"Vi tror att denna teknik kan spara tillverkningssteg och förbättra utbytet för ett antal aktuella displayapplikationer som LCD-skärmar, men där den verkligen kommer att vara lysande är i nästa generations OLED (organiska lysdioder) och i flexibel displaytillverkning", säger George Powch, Versatilis VD och koncernchef. "Tekniken möjliggör rulle-till-rulle-tillverkning av flexibel elektronik."

Versatilis LLC är ett fem år gammalt företag inriktat på utveckling av halvledarmaterial och processer för flexibel elektronik, solceller och paneler för halvledarbelysning.

Det skriver printedelectronicsworld.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1