Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 augusti 2009

Förfalskade produkter fortsätter att översvämma EU och USA

EU-tjänstemän såg en ökning av förfalskade produkter på 125 procent 2008.
Trots stora ansträngningar från myndigheter fortsätter floden av förfalskade produkter att öka i både Europeiska Unionen och USA. Enligt EU-statistik som släpptes i veckan mer än fördubblades det totala antalet förfalskade varor som beslagtagits till 178 miljoner 2008, en kraftig ökning, från 79 miljoner året innan.Kina stod för mer än hälften (54%) av de förfalskade varorna totalt sett, men andra länder tycks också hitta nischer för förfalskade varor. Till exempel var Indonesien den största källan till förfalskade mat- och dryckprodukter medan Indien producerade mest förfalskade läkemedel och Förenade Arabemiraten producerade mest förfalskade cigaretter.

Tidigare i år har US Customs and Border Patrol också rapporterat en 39-procentig ökning av värdet på varor, beslagtagna för immateriella rättigheterna förra året. Av de förfalskade varor som beslagtagits i USA, till ett värde av mer än 272 miljoner USD, stod Kina stod för 81 procent.

Det skriver purchasing.com.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1