Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2000

Konkurrenter i mobilt samarbete

På Ericssons wireless-center i Berkeley, California samarbetar mobiltillverkare med andra teknikbolag kring framtidens mobila applikationer. Om tekniken sedan hamnar i mobiltelefoner eller andra kommunikatorer är mindre viktigt.
Sedan i mitten av juni har Ericsson bjudit in annars bittra konkurrenter till en gemensam forskning kring vilka applikationer som ska finnas i framtidens mobila kommunikationsapparater. Under devisen "Mobile Applications Initiative" kan bolag bli medlemmar i projektet s
I ett inslag i Visionair.tv berättar centrets chef Michael R. Eslamian om framtidens mobila enheter, vilka funktioner som kan tänkas finnas och om farorna med nya funktioner.
Han tror det fortfarande dröjer innnan det stora flertalet ser nyttan med att kunna använda sin mobiltelefon till annat än telefonsamtal.
"Vi har fortfrande inte passerat det. Åtminstone inte här i USA. Det finns fortfarande ett visst motstånd och en del tekniska begränsningar" säger Eslamian till Visionair.tv
Anledningarna till att Ericsson tagit initiativet till ett gemensamt forskningsprojekt med andra tillverkare är flera. Grundtesen är att bolagen tillsammans kan skapa större marknader för sina produkter och tjänster. För Ericsson specifikt spelar projektet säkert också en viktig roll när det gäller bolagets framtid inom mobiltelefoni. Genom initiativet kan Ericsson skapa sig en framträdande position inom mobila applikationer även om bolaget i framtiden överger tillverkningen av de förlustbringande mobiltelefonerna. Kanhända är det rätt väg. För när de mobila applikationerna utvecklas skapas också nya krav på vilken typ av enheter som ska användas.
"Vi kommer att se en massa varianter på telefoner. Förmodligen går alla åt det hållet att vara kommunikatorer med större displayer och användarvänlighet och mer underhållande. Det handlar mer om datakommunikation än om att prata med varandra med dem. Man kan kanske inte säga så mycket mer om dem. Jag kan också ha helt fel" säger Eslamian.

Se hela inslaget om Ericssons amerikanska wireless-center på www.visionair.tv

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2