Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 06 augusti 2009

Dramatisk ökning av NAND Flash-minnen

Den globala försÀljningen av NAND-flashminnen för anvÀndning i smarta mobiltelefoner vÀntas öka nÀstan sexfaldigt under perioden 2008-2013, nÀr leveranserna av avancerade mobiltelefoner ökar kraftigt under de nÀrmaste Ären, enligt iSuppli.
De globala intÀkterna frÄn försÀljning av NAND-flashminnen för mobiltelefoner kommer att öka till 932,5 miljoner USD under 2013, en ökning frÄn 166,5 miljoner USD under 2008. Detta kommer att utgöra en Ärlig tillvÀxt (CAGR) pÄ 41,1 procent, jÀmfört med 12,2 procent under samma period för den totala NAND flash-marknaden.

Den bifogade tabellen visar iSupplis prognos för NAND-flashminnen som anvÀnds i smarta telefoner."Kraftigt stigande försĂ€ljning av smarta telefoner, kombinerat med den ökande mĂ€ngden av NAND-flashminnen i varje mobiltelefon, orsakar en kraftigt ökande försĂ€ljning”, sĂ€ger Michael Yang, senioranalytiker för mobila och nya minnen pĂ„ iSuppli. "NAND-flashtillverkare kan tacka Apple Inc. för att ha startat denna trend, med sina iPhonemodeller har de vĂ€ckt nytt liv i minnesmarknaden. Men med införandet av en ny generation 'iPhone killers', hjĂ€lper nu flera smart-phonetillverkare att öka efterfrĂ„gan pĂ„ NAND-minnen."

Marknaden för smarta telefoner ökar i en mycket snabbare takt Àn den totala marknaden för mobiltelefoner. Smarta telefoner kommer att stÄ för 26,4 procent av de levererade mobiltelefonerna under 2013, en ökning frÄn 13,1 procent 2008, enligt iSuppli.

iPhone driver tillvÀxten
"Apple meddelade att de sÄlde 5,2 miljoner av iPhone 3G- och 3GS-modeller under sitt fiskala tredje kvartal, som avslutades i juni," sÀger Michael Yang. "Dessutom planerar Apple att introducera iPhone i Kina, eventuellt i början av nÀsta Är. Detta kommer att öppna marknaden för iPhone till en ny potentiell publik pÄ 1,3 miljarder mÀnniskor."

Tillkomsten av konkurrenskraftiga produkter sÄsom Palm Pre, BlackBerry Storm och T-Mobile G1 kommer att ytterligare driva pÄ expansionen av smart-phonemarknaden.

NAND-anvÀndningen ökar
Förutom att sporra tillvÀxten av smartphonemarknaden har Apple tagit ledningen för att förbÀttra funktionaliteten av dessa produkter genom att lÀgga till ytterligare NAND-flashminne till sin iPhone-familj. "Ju mer NAND-minne i en smart telefon, desto mer anvÀndbar blir den. Den kan lagra fler lÄtar och videoklipp, innehÄlla mer kartdata och ladda ner fler program frÄn programförsÀljningssajter", sÀger Michael Yang.

Den ursprungliga basmodellen för iPhone, som började sÀljas i januari 2007, hade 4 Gbytes NAND-minne. I den senaste versionen av iPhone, 3GS som presenterade i juni, ökade low-end-modellens minne till 16 Gbyte. High-end-modellen 3GS innehÄller 32 Gbytes NAND-minne.

De nya iPhonemördarna, som Pre, Storm och G1, innehÄller alla 8 Gbytes NAND-minne. Vissa modeller ökar sitt NAND-minne ytterligare. Till exempel Nokias N97 innehÄller 32 Gbytes NAND-flash.

iSuppli förutspÄr att mÀngden NAND-minne i smarta telefoner kommer att fortsÀtta att öka. Den genomsnittliga mÀngden NAND-flash i alla mobiltelefoner som levereras över hela vÀrlden kommer att stiga till 5.8 Gbytes per telefon under 2013, en ökning frÄn mindre Àn 1 Gbyte 2008.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2