Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 01 oktober 2001

Sectra delägare i nystartat teleradiologibolag

IT och medicinteknikf√∂retaget Sectra har i samarbete med Orebro Innovation Center AB (OIC) och en grupp svenska radiologer bildat ett teleradiologif√∂retag, PaxLink AB, med s√§te i √Ėrebro
PaxLink AB har som affärsidé att ta emot och granska röntgenbilder från andra sjukhus där man har svårt att hinna med granskning på grund av brist på radiologer.
R√∂ntgenbilder och patientdata √∂verf√∂rs digitalt och det beh√∂ver s√•lunda inte ta l√§ngre tid att inv√§nta svar fr√•n PaxLink √§n fr√•n den egna kliniken. Granskningen av bilderna utf√∂rs av v√§lmeriterade specialistl√§kare fr√•n bland annat Regionsjukhuset i √Ėrebro.
- Genom PaxLink kan vi erbjuda våra PACS-kunder en kompletterande tjänst, säger Torbjörn Kronander, VD för Sectra Imtec AB. Det är våra nuvarande och nya kunder i Sverige och Norge som vi nu kan erbjuda hjälp med granskning av röntgenbilder som en del i vårt totala PACS- och RIS-erbjudande.
- Detta är i sig inte Sectras primära verksamhet och vi är bara delägare i det nya företaget. Men med det kombinerade erbjudandet av dessa tjänster och Sectras medicinska IT-system, som vid ett flertal tillfällen fått högsta rankning i internationella utvärderingar, kan vi öka användarnas nytta av sin relation med Sectra ytterligare. Tjänsterna kommer att vara mycket lätta att utnyttja, genom att IT-system och tjänst är helt integrerade, och på så vis skapar vi en mycket effektiv service för våra kunder, avslutar Torbjörn Kronander.

Sectras verksamhet
Sectra har sedan mitten av 80-talet framgångsrikt bedrivit utveckling och försäljning av högteknologiska produkter inom medicinsk IT och telekom. Idag omfattar verksamheten produkter inom medicinska system, avlyssningssäkra kommunikationssystem och trådlösa informationssystem.
Verksamheten inom medicinska system bedrivs i Sectras helägda dotterbolag Sectra Imtec AB som är ett av världens ledande företag inom digitala medicinska bildhanteringssystem.
Sectra AB ligger i Mjärdevi Science Park i Linköping och har vuxit fram ur forskningen vid Linköpings universitet. Verksamhet bedrivs i sex länder och antalet medarbetare är 195
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1