Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 september 2009

Optronic i avtal med Perten

Optronic har utsetts till en strategisk leverantör och samarbetspartner av Perten Instruments, ett av vÀrldens ledande bolag inom kvalitetskontroll av spannmÄl, mjöl, livsmedel och foder. Avtalet omfattar bland annat tillverkning av instrument inom Perten Instruments produktlinje NIR (Near Infrared).
- Vi Ă€r glada att ha fĂ„tt detta förtroende frĂ„n Perten Instruments, som varit med om att driva utvecklingen i kvalitetskontroll av spannmĂ„l, mjöl, livsmedel, och djurfoder under flera decennier. Det Ă€r ett lĂ„ngsiktigt samarbete som gör att vi tar marknadsandelar och stĂ€rker vĂ„r position inom tillverkningen av högteknologiska mĂ€tinstrument. De produkter vi kommer att leverera till Perten Instruments Ă€r baserade pĂ„ en spektroskopisk mĂ€tmetod, sĂ€ger Rickard Åström, vd Optronic.

Tillverkningen, som kommer att starta hos Optronic under hösten, innefattar bÄde
laboratorieinstrument och online-instrument för kontinuerlig kvalitetskontroll. En följd av samarbetsavtalet Àr ocksÄ att Perten Instruments startar lanseringen av en helt ny produktlinje för den internationella marknaden. En del av produktlinjen kommer att vara en ny typ av online-instrument för kvalitetskontroll av produkter baserade pÄ cerealier, till exempel spannmÄlskvarnar och produktionslinjer för foder. Med den direkta kvalitetskontrollen förbÀttras möjligheterna för optimering i tillverkningsprocessen vÀsentligt.

- För oss Àr det viktigt att fokusera pÄ vÄr kÀrnverksamhet, det vill sÀga att utveckla och sÀlja marknadsledande produkter inom vÄr nisch. DÀrför har det varit viktigt för oss att hitta en aktiv och konkurrenskraftig leverantör som erbjuder ett samarbete inom avancerade optiska system, sÀger Sven Holmlund, koncernchef pÄ Perten Instruments.

Perten Instruments grundades 1962 och Àr idag aktiva i cirka 100 lÀnder runt om i vÀrlden. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2