Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 september 2009

Arbetstillfällen försvinner från Silicon Valley

Sedan 2001 har amerikanska Silicon Valley genomgått en svältkur, och tusentals arbetstillfällen har försvunnit.
Under 2001 arbetade 521.963 personer i högteknologiska företag i Silicon Valley. Siffran har till år 2008 minskat med 86.000 personer - eller en minskning med 16,5%. Siffrorna har sammanställts av amerikanska Bureau of Labor Statistics, som delat high-tech-företagen i 11 kategorier. Endast tre: flyg, läkemedel och forskning har lyckats öka antalet anställda i Silicon Valley under perioden. Det skriver Computerworld.

Orsaken till minskningen bedöms vara höga hyror och levnadsomkostnader i Silicon Valley, men också att företagen i allt större omfattning efterfrågar högkvalificerad arbetskraft och istället lägger ut de mer vardagliga arbetsuppgifterna till andra områden.

- Silicon Valley kan vara på väg att skaka av sig personer med lägre kompetens när deras arbete kan utföras i andra delar av landet, säger Mark Roberts, verkställande direktör på Tech Servera Alliance, enligt electronic-supply.dk

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1