Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 september 2009

Center för mikroteknik hos Note Norrtelje

Note Norrtelje har uppfört ett mikroteknik-lab med renrumsklass 10 000.
Notes nya labb innehåller högteknologisk utrustning som används både för mindre serieproduktion och i forskningssamarbeten på hög nivå. Nu erbjuds både automatisk flip-chip och trådbondningsmontering integrerat med konventionell ytmontering. Även avancerade mikroinkapslingar av känsliga delar av produkterna utförs.

I labbet bedrivs forskningsprojekt tillsammans med flera partners, däribland KTH. Där undersöks bland annat hur montering kan göras på olika typer av material. Labbet är därmed öppet för forskningsstuderande som ingår i samarbetsprojekten. Ett sådant pågående forskningsprojekt ingår i ”IMAGIC – Making the invisible visible!”, ett Center of Excellence som leds av Acreo. I detta projekt samarbetar Note med industri- och universitetspartners för att ta fram nästa generations elektroniska bildsensorer för osynliga våglängder, såsom röntgen, UV och IR.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2