Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 september 2009

Saab omstrukturerar

Saab organiserar sig i fem affÀrsomrÄden i stÀllet för nuvarande femton och gör förÀndringar i ledningen.
Den globala försvarsindustrin genomgÄr stora förÀndringar och för att anpassa sig har Saab valt att genomföra ett antal strukturella förÀndringar. Saab kommer att organisera verksamheten i affÀrsomrÄden för Aeronautics, Dynamics, Electronic Defense Systems, Security & Defense och Support & Services.

- Vi organiserar oss för att möta nya villkor i branschen vilket bland annat innebĂ€r att vi mĂ„ste vĂ€xa pĂ„ vĂ€rldsmarknaden, utveckla tydligare kunderbjudanden och sĂ€kra en stark position i samhĂ€llssĂ€kerhet, sĂ€ger Åke Svensson, vd för Saab.

Chef för Aeronautics blir Lennart Sindahl, för Dynamics Tomas Samuelsson, för Electronic Defense Systems Micael Johansson, för Security & Defense Solutions Gunilla Fransson och för Support Services & Lars-Erik Wige. I övrigt har Saab skapat en ny position som Chief Operations Officer för sina fem affÀrsomrÄden vilken kommer att skötas av Lena Olving, som nu Àr chef för Systems & Products.

En position har ocksÄ etablerats som Chief Marketing Officer som kommer att besÀttas av Jonas Hjelm, som idag Àr ansvarig för Saabs regeringskontakter.

Det skriver Electronic Supply.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2