Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 21 september 2009

Intel lanserar ambitiös roadmap

År 2022 rĂ€knar Intel med att tillverka 4 nm geometrier.
Intel har nyligen slĂ€ppt nĂ„gra detaljer om dess framtida processmĂ„l. En av höjdpunkterna Ă€r att Ă„r 2022 kunna producera chips med 4 nanometer (nm) -geometrier i volymproduktion. Eftersom en kiselatom mĂ€ter en Ångstrom i diameter motsvarar detta 40 atomer!

MÄnga kommer sÀkert att vara skeptiska till om detta Àr möjligt att utföra, men dÄ bör man komma ihÄg att för tjugo Är sedan hade fÄ trott det skulle gÄ att uppnÄ 45 nm, vilket Àr mycket kortare Àn en vÄglÀngd av det ljus som förstÄsigpÄare har tippat skulle sÀtta stopp för Moores lag. Dessutom har Intel under de senaste fem Ären varit otroligt trÀffsÀkra i prognoserna över hur de kunnat minska dimensionerna i sina processer.

Företaget anser att de kan fortsÀtta att skala ner med dagens teknik, men erkÀnner att de hoppas pÄ ytterligare ett tekniskt genombrott, för att komma till 8 nm. Detta Àr nÀstan ett decennium bort, men mycket kan hÀnda pÄ tio Är.

NÄgra av företagets nuvarande kretsar innehÄller mer Àn 800 miljoner transistorer. Om Moores lag fortfarnade gÀller dÄ, innebÀr det att företaget landar pÄ 100 miljarder transistorer i 2022, skriver eetimes.eu
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2