Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 september 2009

Ljusning i sikte – konjunkturen har planat

Underleverantörerna Àr ett slÀkte med kÀmparglöd. MÄnga av företagen stÄr sig bÀttre Àn vÀntat, trots den djupaste dykningen i konjunkturen pÄ mÄnga Är enligt branschorganisationerna.
– Vi sitter alla i samma bĂ„t. Nu gĂ€ller det att underleverantörerna och vĂ„ra kunder tar krafttag för att fortsĂ€tta skapa konkurrenskraft, sĂ€ger Mikael UlvĂĄn, vd för Vadstena Industriplast.

Vadstena Industriplast har en stor del av orderstocken i bilindustrin och Àr bland dem som drabbats mycket hÄrt av konjunkturnedgÄngen.
– Vi har tvingats sĂ€ga upp en fjĂ€rdedel av personalen, men nu siktar vi pĂ„ att det kommer en uppgĂ„ng och förbereder oss för det, sĂ€ger Mikael UlvĂĄn.

Allting pekar pÄ att det kommer en uppgÄng, men nÀr och hur fort det kommer att gÄ vet ingen. Enligt underleverantörsbarometern, som baseras pÄ svar frÄn 550 företag, börjar dock bÄde orderingÄngen och omsÀttningen nu sakta vÀnda uppÄt.
– Jag ser med tillförsikt pĂ„ framtiden. Klarar man sig igenom en sĂ„dan hĂ€r lĂ„gkonjunktur tror jag att man kommer stĂ€rkt ur den, trots stora förluster, menar UlvĂĄn och fortsĂ€tter; Sverige har starka varumĂ€rken pĂ„ vĂ€rldsmarknaden och underleverantörerna Ă€r en otroligt viktig kugge för en fortsatt konkurrenskraftig producerande industri.

NÀr hela industrin trampar vatten blir det Àn viktigare att mobilisera och knyta kontakter inför framtiden.
– Det har varit en tuff tid för hela branschen och Ă€r det fortfarande. Men nu börjar nĂ€sta steg – uppĂ„t. Årets mĂ€ssa hĂ„lls i en tid dĂ„ mycket Ă€r ovisst, men rĂ€tt anvĂ€nd, som den viktiga mötesplats och arena den Ă€r, kan den vara mycket betydelsefull för mĂ„ngas framtid, sĂ€ger Jonas Ekeroth, projektledare för Elmia Subcontractor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2