Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 08 oktober 2001

Kraftteknik Agent för lågspännings kondensatorer

Kraftteknik i Sundsvall AB blir generalagent i Sverige för System Electric, en av de största leverantörerna av lågspänningskondensatorer i Europa.
Tillverkningen sker i Electronicon Kondensatoren GmbH:s fabrik i forna Östtyskland, där ca 250 personer arbetar. Fabriken omsätter ca 200 miljoner SEK och verksamheten i Linsengericht omsätter ca 25 miljoner SEK. System Electric är marknadsledande i Tyskland för kondensatorer och faskompenseringsutrustning.

- Eftersom vi sedan tidigare arbetar med kondensatorer är detta en satsning som passar bra ihop med och kompletterar vår övriga verksamhet, som består av underhåll och ombyggnad av elanläggningar från 0,4 kV till 400 kV, säger Per-Ove Kalm, marknadsansvarig för Kraftteknik i Sundsvall AB.

System Electric, med säte i Linsengericht, grundades 1975. Verksamheten innefattar tillverkning och försäljning av system för faskompensering och elnätsoptimering.

Kraftteknik i Sundsvall AB är ett helägt dotterbolag till El&Industrimontage Svenska AB. Verksamheten innefattar underhåll och ombyggnad av el-anläggningar från 400 Volt till 400.000 Volt. Kunderna återfinns främst inom industri, de stora kraftbolagen, landstingen, fastighetsbolagen och kommunerna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2